СИРИЙСКА ПАТРИАРШИЯ

На Антиохия и целия Изток

Дамаск- Сирия

№ Е196/97 18 септември.,1997г.

 

До Многопочтения Отец Елиас Захлаоуи

Църквата на Нашата Дама от Дамаск,

Коуссур, Дамаск, Сирия

Скъпи Многопочтени Отец Елиас,

Изпращаме нашите Апостолски Благословии и Ви желаем мир в нашия Господ Иисус Христос.

Вие периодично ни предавахте новините, свързани със събитията в Соуфание.

Доставя ни радост да разберем, че благословията на нашия Господ Иисус, която се прояви чрез тези събития продължава присъствието си и работи в тази смирена къща в Соуфание, а също големият лъч светлина, който изгря преди петнадесет години се разпространи почти по целия свят.

Към радостта ни се прибавят и последните новини, които чухме от Вас във връзка с новата инициатива, подета от Посланиците на Нашата Дама от Соуфание в САЩ.

Чувстваме се щастливи да отбележим, че те са получили разрешение да преведат на английски език книгата на френския журналист Кристиан Раваз за Соуфание, публикувана в Париж през 1988г. Разбрахме, че превода е вече приключил и книгата ще бъде издадена скоро. Те желаят да получат уводни думи от нас към читателите. Наше е удоволствието да го направим.

Молим се нашият Господ Иисус и Неговата Благословена Майка, Светата Дева Мария, да благословят автора, преводача и всички, които участват в тази работа.

Нека нашият Господ Иисус Христос чрез посредничеството на Неговата Майка направи тази книга инструмент, чрез който хората да се обърнат към Господ, да пазят волата Му и да обединят Църквата Му, както Той прави това в Соуфание.

Нека Божията благословия бъде с Вас.

Игнациус Закка Ивас І

Патриарх на Антиохия и Целия Изток

Глава на Вселенската Сирийска Православна Църква

Преводът е от оригинала на английски език