Опреснено на 2001-08-08
ДУХОВНИТЕ НАСТАВНИЦИ НА МИРНА
 

ОТЕЦ ЙОСИФ МАЛОУЛИ

Свещенник Лазарист в Дамаск от Братството на Мисията.От 1940 г. е преподавател в Лазаристкия колеж на Баб Тоума в Дамаск.Признат за своята почтеност и стриктност от хилядите бивши студенти.

Имал е привилегията да бъде очевидец още от първите часове на явлинията и знаменията, които са се прославили в Соуфание.Вярно е преписал посланията.Наблюдавал е и в детайли е забелязвал всичко случващо се в къщата в Соуфание, която практически не е напускал.Подсигурил е обективни анализи на събитията.Верен очевидец на феномена,той също е и духовен наставник на Мирна,както и на всички поклоници,  които са посещавали къщата.

Според неговите думи:"Оставих се изцяло(тялом и духом) да бъда завладян от феномена в Соуфание".

Той изпитва изключително и неочаквано събитие-получава лично послание от Света Дева Мария в отговор на молитвата му:"Света Дево,осветли ни така че,че да предотвратим грешка,която може да навреди на Твоята програма". Отговор му бе даден няколко минути по-късно в послание, датиращо 21 Февруари 1983 г :"Бог ме спасява,Иисус Христос ме осветлява,Светият Дух е моя живот,затова не ме е страх от нищо,не е ли така сине мой Йосифе?"

Той почива на 5 Март 2000 г.
 


ОТЕЦ ЕЛИАС ЗАХЛАОУИ
Роден в Дамаск през 1932 г.Учи в Гръцко-Мелкитска Католическа семинария "Св.Анна" в Йерусалим.Постъпва в обществото "Прадо," намиращо се в Лион,Франция(общество от свещеници, създадено от благословения отец Антоан Шеврие,живеещо заедно, за да помага на сираците).

Ръкоположен за свещенник в Дамаск през юли 1959 г,той се посвещава на университетската младеж и преподава в Университета в Дамаск.От 1977 г. е Енорийски свещеник в църквата "Нашата Дама от Дамаск".Създател е и на Хора "Хоер-Жоие",който събира над 450 члена, принадлежащи към всички Християнски общности.

Автор на редица книги .Написал е монографията "СОУФАНИЕ",а също и размисли във връзка с посланията,наречени "ПОМНЕТЕ БОГ".

Привилигирован очевидец от началото,той придружава Мирна и Николас,приемайки почти постоянно присъствие по време на събитията от Нашата Дама от Соуфание.

Дързък като говорител,добре познат за неговото търсене на истината,честността му,  духът му на скромност и самоотричане.

Той е апостол ,жизнен, запален и осветен от разпнатия Христос, а също и свидетел на живот, трансформиран от благословия,съществуването на който е постоянно под защитния поглед на Дева Мария, която му показва нежността си и благославя мисията му с лично послание, получено чрез Мирна през Декември 1982 г,казвайки:

"Сине Мой Елиас,продължи със задачата си да разпространяваш вярата.
Аз самата те издигнах от болнично легло и те накарах да оставиш църквата си,за да дойдеш и да Ми служиш тук. 
Ти си апостол.Ти си добър.
Аз,самата съм наясно с твоите продължителни страдания от Светия месец Юли.
Аз зная,че страдаш със себе си и с всички, които те заобикалят, особено с твоята и другите църкви.
Ти си апостол.Ти си добър.
Единството към което се стремиш ще стане".