2001-СТРАСТНАТА СЕДМИЦА В СОУФАНИЕ

КОМЕНТАР НА ОТЕЦ ЕЛИАС ЗАХЛАОУИ

При появата на знаците,три факта са за отбелязване:

1. Отварянето на светите рани(стигмата):

На Велики Четвъртък,в 13:45,раните се появяват на челото на Мирна,на дланите й,на хълбока й (12 см) и на ходилата й.Раните са предходени за няколко минути от внезапно и силно треперене на цялото й тяло.Кръв се е появила от всички рани,с изключение на тези от ходилата.

Очевидно страданието на Мирна е било тежко.И все пак,тя издържа на тези страдания с голяма воля и скромност.В последствие ,тя е отнесена в спалнята си,обувките й са свалени,след което е положена на леглото й.Тя остава в леглото си до 21:00 часа.По-късно успява да се повдигне с видими усилия.

Очевидците на тези събития са отСирия,Ливан,Иордания,Ирак,Египет,Соуфан,Франция,Холандия,Дания,Канада,САЩ,Австралия,Таити и остров Реунион.

Между тези очевидци са присъствали и лекари от различни специалности.Аз им поисках писмено свидетелство.

Сред молещете се бихте намерили следните свещеници около леглото на Мирна:
Булос Фадел,Антоин Моуслех,Жан-Пол Деведю(Французин) и мен.

Около 15:00 часа,пристига Мелкитско-Католическият Епископ от Триполи(Ливан)-Монсеньор Жорж Риаши.Той е празнувал Света Литургия през същия ден,по-рано(от 11:00 часа) във вътрешният двор на къщата.Той остава половин час до леглото,молейки се.Преди да напусне, ми довери:
"Отче,кажи на Мирна,че силно се молих за нея и поисках от Нашият Господ и Дева Мария да дадат на Мирна необходимата сила и кураж,за да може да остане вярна в мисията си,и да триумфира срещу изкушенията на дявола".
 

2.Отделянето на олио от Чудотворната Икона

Никой не е успял да види същинското отделяне на олио което се е случило много рано Събота сутрин.
Било е около 1:30 часа,съвпадащо с пристигането на отец Фади Табет от Бейрут(Ливан).Ние бяхме много щастливи да видим присъствието на олио в стъклената купа,разположена под иконата,три капки олио са провесени до скромната й пластмасова основа до днес: 21-и Април.

Отделянето на олио се случва след цялостно прекъсване от 11 години,т.е. от началото на Великден 1990 г.

3. Екстаза и Посланието от Велика Събота,14-и Април:

Екстаза започва в 14:15 часа: Лицето и ръцете на Мирна внезапно се покриват с олио.
Тя е във вътрещният двор,пеейки със събралите се вярващи.Тя е отнесена до леглото й.
След няколко дълги и болезнени минути от явно очно възпаление,тя преминава в състояние на
екстаз,който продължава тридесет и пет минути.

В края на екстаза,Мирна ни каза,че е видяла Светата Дева и Отец Джозеф Малоули-починал на 5-и Март 2000 г. Светата Дева е държала лявата й ръка,докато отец Малоули-дясната.Заедно са я отвели към Христос.Всички те са били окъпани от ярка светлина,особено Христос.

Христос й е дал следващото послание,преписано от Отец Булос (Пол) Фадел,послание което аз преведох (на Френски) със съдействието на присъствуваща група от Френски и Арабски поклонници.

Между многото присъствуващи лекари,бяха и следните свещеници:Булос Фадел,Фади Табет,Антоин Моуслех,Елиас Франсис,Джоузеф Бесние,Жан-Пол Деведю и аз.

Моля да отбележите,че всички събития от предишните няколко дни са били заснети на видеофилм от различни оператори: от Дания,Канада,Австралия,Франция,Египет,Ливан,Таити и Сирия.


Отец Елиас Захлаоуи-Дамаск, 22-04-2001 г.

Извадка от CHRETIENS MAGAZINE(СПИСАНИЕ ХРИСТИЯНИН) - No. 141 – страници 18-19 (Франция)

Преведено от Асоциация"Нашата Дама от Соуфание" в Монреал (Канада)
 
 

* Превода на български е от английският превод на оригиналният френски текст написан от отец Елиас Захлаоуи.

** Преводач от английски: Николай Кириловски