Номер 071 за 15.04.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  ДонецькаЛуганськаДніпропетровськаХарківськаМиколаївськаОдеськаКіровоградська  ПолтавськаСумськаЧеркаськаЧернігівськаКиївська  ВінницькаЖитомирська  РівненськаХмельницька  ТернопільськаЧернівецькаІвано-ФранківськаЛьвівськаВолинськаЗакарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Кого, на вашу думку, оберуть міським головою Києва на дострокових виборах 25 травня?
Кличка
Луценка
Турчинова
Черновецького
Катеринчука
Омельченка
Горбаля
Пилипишина
Поживанова
іншого
важко сказати
25 травня вибори не відбудуться
     

Мироточива Мирна
У Львові перебуває сирійка, феномен якої визнає церква і не можуть збагнути учені
Свiтлана МАРТИНЕЦЬ   

Мирна Назур приїхала до Львова на запрошення Українського католицького університету. 45–річна Мирна — сирійка, яка мешкає в передмісті Дамаску в районі Суфаньє. Феномен цієї жінки вже більше двадцяти років вивчають науковці Франції, Англії та США. Але «світила» медицини й досі не можуть пояснити, чому на тілі Мирни з’являються рани, ідентичні ранам розіп’ятого Ісуса — на голові, де був терновий вінок, і руках та ногах — куди забивали цвяхи. А ще тіло сирійки виділяє миро. Вчені підрахували, що з іконки у її домі витекло 65 кілограмів пахучої олії.

У приміщені університету, де відбулася зустріч львів’ян із пані Назур, ніде голці було впасти: студенти, науковці, робітники, жінки з дітьми — всім кортіло побачити жінку, якій з’являється Богородиця, а на голові проявляються стигмати. «Олія, з’яви, рани, послання — прийде час, і ці знаки зникнуть, але це не означатиме, що припиниться Божа воля. Ісус хотів сказати: я є серед вас. Він просить вас любити так, як любить він. Господь дивиться не стільки на наші слабкості чи гріхи, як на нашу любов», — посміхається українцям Мирна.

Разом із жінкою–містиком, яка, до речі, визнана церквою, до України прибув й отець Еліас Захляуі. «26 років тому Мирна була звичайною жінкою. У 18 років вона вийшла заміж за православного сирійця Ніколя. Особливою побожністю дружина не вирізнялася. Знала лише дві молитви: «Отче наш» та «Богородице Діво», — розповідає отець Еліас. Духовник каже, що все почалося після придбання Ніколя у туристичній мандрівці в Софії, під порогом храму Олександра Невського, десятка маленьких іконок — паперових копій Казанської Божої Матері. По приїзді додому він пороздавав їх родині, а три залишив собі. Через якийсь час одна з них почала мироточити. І майже одночасно з виділенням пахучої олії з образка у дружини Ніколя Мирни відкрилися та замироточили рани на тілі…

Так, починаючи з 1982 року і дотепер, у неї періодично відкриваються рани, а тіло під час молитви виділяє миро. Кілька разів їй з’являлася Богородиця. А у травні 2004 року пахуча олія потекла і з очей. Цікаво, що стигмати виступали у четвер, коли православні й католики разом відзначають Воскресіння Христове.

Уже понад 20 років до будинку Мирни Назур йдуть прочани з усього світу. На воротах вивіска: «Ми не приймаємо ніяких дарів». В Україні жінка–містик пробуде тиждень.

Статті по темі Друкована версія
Обговорити у форУМі
РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Економіка
Право
Суспільство
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

16 квітня, ср (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,9931 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2153 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ