Український католицький університет
 • Загальне • Навчання • Наука • Життя спільноти • Актуальне • Літній семестр
 / Головна / Актуальне / Новини УКУ / Містик із Сирії відвідала УКУ:

 Вакансії
 •  Інженер - технік
 •  Молодший системний адміністратор
 •  WEB - програміст
 •  Менеджер проектів Відділу розвитку
 •  PR-менеджер

 Прес-релізи

 Новини УКУ
 •  Фотосесії

 УКУ в медіа

 Бібліотека

 Календар подій в УКУ

 Обіжник УКУ

 Вибори ректора УКУ

 Оголошення

Містик із Сирії відвідала УКУ

Містик із Сирії відвідала УКУ 11.04.2008, [13:55] // новини // info

“Мені Господь сказав, щоб я не обирала собі дороги, бо він її для мене накреслить. До 1982 року в мене була інша програма життя, Господь змінив її повністю, але мушу сказати, що Його програма для мене просто чудова», – сказала на зустрічі з студентами УКУ та представниками ЗМІ, що відбулася 11 квітня, сучасний містик із Дамаска (Сирія) Мірна Наззур, яка приїхала до Львова на запрошення Інституту екуменічних студій УКУ.

Протягом 25 років будинок Мірни в районі Дамаска, що зветься Суфаньє, є місцем молитви та чудесних подій – з’яв Богородиці. З чудотворної ікони та рук Мірни виділяється олія, часом з’являються стигмати. Її дім відкритий для кожної людини, там спільно моляться християни і мусульмани, а на ньому висить табличка, яку 25 років тому повісив чоловік Мірни Ніколя – «Ми відмовляємося від усіх грошей і подарунків».

За словами Мірни Наззур, вона – звичайна людина – дружина, мати, сестра. Жінка називає себе лише листоношею, що їй Господь довірив послання, яке вона повинна донести до людей. Головна суть послання, з яким звертаються Богородиця і Христос – єдність: у самій людині, між людьми, людини з Богом, родини, Церкви. «Бог обрав маленький квартал у Дамаску, щоб показати, що Він живий і діє серед нас. Він вибрав не мене одну, а всю мою сім’ю, щоб сказати нам, що Церква – це теж одна родина», – зазначила Мірна. – У одній зі своїх з’яв Богородиця запевнила мене, що дасть нагороду за втому. Цією нагородою є мої діти».

Мірна Наззур каже, що найбільше диво Суфаньє – це не стигмати, олія чи послання, а постійність молитви в їх ньому домі, і саме про це диво вона свідчить в усьому світі. Вона також зазначає, що диво відбувається у кожній Літургії, коли хліб і вино стають Тілом і Кров’ю Христа. А найбільший знак для християн – Воскресіння, саме тому єдність Пасхи є настільки важливою.

«Така зустріч відкриває нам те, що ми теж можемо свідчити: хоча й не маємо чудес, проте маємо знак єдності й радості між собою», – зазначив ректор Університету о. д-р Борис Ґудзяк. – «Мірна приїхала до нас зі смиренням як свідок чи «листоноша», а тим дає нам приклад свідчення».

Мірна Наззур приїхала до УКУ не лише свідчити, а й разом молитися за єдність – Церков, родин, людей. Вона взяла участь у загальноуніверситетській Божественній Літургії Передосвячених Дарів, яку служив владика Гліб Лончина, Єпископ-помічник Верховного Архієпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви, та молилася зі студентами й працівниками на Хресній дорозі, яку сама провадила. Протягом тижня також відбувалися реколекції для студентів Маґістерської програми з екуменізму ІЕС, які вела Мірна та її духовний наставник отець Еліас Заглауі.






Український Католицький Університет

Вул. Іл. Свєнціцького, 17
м. Львів, 79011
Тел.: (38/032) 240-99-40 (секретаріат)
(38/032) 240-99-44 (відділ інформації та зовнішніх зв'язків)
Факс: (38/032) 240-99-50
Ел. пошта: mailto:info@ucu.edu.ua
Відділ інформації та зовнішніх зв'язків

Контакт: Петро Дідула
Тел.: (380/32) 240-99-40 (115)
Факс: (380/32) 240-99-50
Ел. пошта: didula@ucu.edu.ua  
Lviv TOP